SLO
Domov Zemljevid strani Dodaj med priljubljene
Pokličite nas: 03/700 14 75
Nasvet strokovnjaka


Obiščite nas

Vgradne omare HOBY d.o.o.

Podlog v Sav. dolini 60, 3311 Šempeter v Sav. dolini

T: 03 700 14 75
F: 03 700 14 76
E: info@hoby.si
 

Nasvet meseca- oprema otroških sob

21.3.2011
Pri opremi otroške sobe upoštevamo otrokov razvoj in njegove potrebe, od prvih iger na tleh, tistih s kockami, punčkami in avtomobili do pisanja domačih nalog in zahtevnejšega dela. Vzporedno s tem razvojem moramo prenavljati oziroma prilagajati otroško sobo.

Otroška soba za cicibana
(od 1 do 6 let)
V tej starosti so otroci polni energije in povzročajo hrup. Otroška soba ni več namenjena pretežno spanju, ampak igri, risanju in norenju z vrstniki, zato mora biti dokaj velika in premišljeno opremljena. Pohištvo naj bo uporabno, trpežno, stabilno, varno ter preprosto za vzdrževanje. Praktično je, če je pohištvo tako, da lahko z različnim postavitvami in manjšimi dopolnitvami sledimo otrokovemu razvoju in njegovim potrebam.

 

Otroška soba za šolarja
(od 6 do 14 let)
Ko se otroci bližajo puberteti, nastane kot izraz vse večjega občutka neodvisnosti in zrelosti potreba po lastnem prostoru. Takrat postaja otrok samostojen in si želi lastno sobo, katere mu ne bi bilo treba deliti z bratom ali sestro. Če to zaradi premajhnega stanovanja ni izvedljivo, lahko prostorsko težavo vsaj delno rešimo z optičnimi pregradami, kot so police, omare, nizka pregradna stena ali drsna vrata, s čimer zagotovimo otroku vsaj lasten kotiček in potrebno zasebnost. Okolje, v katerem se otrok prijetno počuti, vpliva na njegovo delovno vnemo, ustvarjalnost in uspeh. Šolar potrebuje nove pohištvene elemente. Otroška posteljica postane pretesna, delovni prostor je namenjen predvsem učenju in delu z računalnikom. Povečajo se potrebe po shranjevalnem prostoru za knjige in garderobo. Zaradi številnih sprememb je to pravi čas za prenovo otroške sobe...

 

 

Mladinska soba
(od 14 do 18 let)  
Otroci si po trinajstem letu želijo sobo, v kateri se kaže njihova osebnost in individualnost. Skratka sobo, v kateri se bodo prijetno počutili sami in v družbi prijateljev. V tem obdobju postane soba prostor, v katerem se mladi ukvarjajo s svojimi hobiji, se pravi da mora biti soba opremljena tako, da spodbuja njihovo ustvarjalno dejavnost. Priporočljivo je, da se lahko postelja uporablja tudi za posedanje, zato jo dopolnimo s pregrinjalom, velikimi blazinami in prenosno klubsko mizico. V primeru večjega prostora lahko uredimo tudi kotiček za druženje. Za mladostnika se priporoča od 120 do 160 centimetrov široka postelja. V primeru manjšega prostora, kjer je možnost shranjevanja manjša, se lahko odločite za dvižno posteljo ali posteljo s predalnikom.

Povečaj pisavo
Pmanjšaj pisavo
©2008-2012 Vgradne omare HOBY d.o.o. I Vse pravice pridržane I Slike so simbolične I
Domov